Sűrűbben közlekednek a BKV-járatok

A Sziget fesztivál idején számos BKV-járat sűrűbben közlekedik, illetve rendkívüli járatokat is működtetnek – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdán.

MNO
2011. 08. 10. 8:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint Tarlós István főpolgármester intézkedése nyomán olyan megállapodás jött létre a főváros és az e héten zajló fesztivál szervezői között, amely nemcsak a közterület-használat ellentételezésére, hanem a közösségi közlekedési szolgáltatások megrendelésére is kiterjed. A Sziget fesztivál ideje alatt a H5-ös (szentendrei) HÉV napközben sűrűbben közlekedik és éjszakánként is jár, 20 percenként. Az Árpád hídon közlekedő 1-es és 1A jelzésű villamosokat, valamint az éjszakai 901-es autóbuszokat is sűrűbben indítják, és ahogy mindig, egész éjjel jár a 6-os villamos a Nagykörúton.

A rendezvény első napjaiban – így szerdán is – a Liszt Ferenc repülőtérről a BKV különjárati autóbuszokkal szállítja a fesztiválozókat, ezek a CITYPASS karszalagokkal vehetők igénybe. A karszalag érvényes a villamosokon, a trolibuszokon, a földalattin, a metrón és a fogaskerekűn a vonalak teljes hosszán, a BKV autóbuszain a Budapest közigazgatási határát követő első megállóhelyig, a HÉV-en a főváros közigazgatási határán belül, és a gyógyfürdők, illetve más szolgáltatások igénybevételére is felhasználható.

Szerdán éjjel negyed 12-ig a Keleti pályaudvartól és a Nyugati pályaudvartól 20-30 percenként közvetlen járatokkal is elérhető a fesztivál helyszíne. A rendezvény alatt hajójáratokat is üzemeltetnek. A H5-ös HÉV Batthyány téri végállomása és a Filatorigát megálló közötti szakaszon, valamint a nagykörúti villamosvonalon a biztonsági őrök megerősített létszámmal vigyáznak a rendre. A fesztivál ideje alatt a szentendrei HÉV vonalán, az 1 és az 1A jelzésű, valamint a 4-es és a 6-os villamos vonalán a BKV Zrt. jegyellenőrei szintén megerősített létszámmal, a közterület-felügyelőkkel együttesen ellenőrzik az utazási jogosultságot – áll a közleményben.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.