Számos alakot ölthet és őrült elgondolások mögé rejtőzhet

A norvég szélsőséges Anders Behring Breivik által július 22-én elkövetett merényleteknek nem szabad elfedniük az állandó iszlamista fenyegetést – jelentette ki kedden annak a norvég jobboldali populista pártnak a vezetője, amelynek a merénylő is tagja volt egy ideig. <br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/801038" target="_blank"><strong>• Az árjákra akart hasonlítani, ezért feküdt kés alá</strong></a>

MNO
2011. 08. 02. 14:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Siv Jensen, a norvég Haladó Párt elnöknője egy interjúban kijelentette: „Minden vita, amelyet július 22-én folytattunk, új életre kel. Valamennyi kihívás, amellyel Norvégiának és a világnak szembe kell szállnia, továbbra is létezik. Az al-Kaida még mindig itt van” – mondta. „A újdonság az, hogy borzalmas módon tanították meg nekünk: a terrorizmus számos alakot ölthet, különböző szónoki fordulatok és őrült elgondolások mögé rejtőzhet” – tette hozzá.

Siv Jensen szerint „továbbra is tudatában kell lenni azoknak a fenyegetéseknek, amelyek július 22. előtt fennálltak, mert azóta is megvannak”. Breivik 1999 és 2006 között volt a párt tagja.

Siv Jensen elhatárolódott a 77 halálos áldozatot követelő vérfürdő elkövetőjétől, csakúgy mint Jean-Marie Le Pennek, a francia Nemzeti Front tiszteletbeli elnökének a szavaitól. A 83 éves francia politikus pénteken a honlapján úgy vélte, hogy a „norvég kormány naivitása„ súlyosabb, mint a Breivik által elkövetett, Le Pen szóhasználatában „balesetnek” nevezett merényletek.

„Amióta csak figyelemmel követem a nemzetközi politikát, mindig is gyűlöltem azt, amit Monsieur Le Pen és a pártja védelmez” – mondta Siv Jensen. Hozzátette, hogy mindig védelmezni fogja azonban bárkinek a szabad véleménynyilvánításhoz való jogát.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.