Szombaton megrendezik a velencei tóúszást

A Budapest Sportiroda (BSI) szombaton rendezi meg a 2. Sport24 Velencei Tóúszást, melyen vendégül látja a Vízipók Integrált Egyesület értelmi fogyatékos sportolóit is.

MNO
2011. 08. 08. 7:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Ők hosszú évek alatt tanulnak meg úszni, és amikor sikerül, megváltozik az életük is tőle – mondta a BSI közleménye szerint Mattesz Csilla, az egyesület elnöke. – A sport rendszert visz a hétköznapjaikba, kitartásra neveli őket, segíti a fejlődésüket a tanulásban, az életben. Számunkra nagy eredmény, hogy nyílt vízben úszhatunk. Ez olyan önbizalmat ad ezeknek a gyerekeknek, hogy hetekig ebből élnek majd!”

A viadalnak ahogy tavaly, úgy idén is a gárdonyi Sport Beach ad otthont, 1500 és 3000 méteres távokon lehet indulni. Az ország második legnagyobb természetes tavában nádasok és kis szigetek között vezet majd az úszók útja, a zavartalan haladás pedig tökéletesen biztosítva lesz, csónakok és vitorlások horgonyoznak az úszók mellett 30-50 méterenként.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.