Taxisofőrök torlaszolták el a legfontosabb utcát

Több száz görög taxisofőr torlaszolta el Athén egyik legfontosabb utcáját, a tüntetők kedd reggel a közlekedési minisztériumhoz vezető utat állták el.

MNO
2011. 08. 02. 13:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nyári főszezon közepén a Görögországba látogató turistáknak is gondot okoz a taxisok tiltakozása, mivel a tüntetők gyakran a kikötőkbe és a repülőterekre vezető utakat torlaszolják el. A görög legfelső bíróság korábban úgy döntött, hogy az utakat eltorlaszoló taxisok elveszítik az engedélyüket, a döntés azonban még nem lépett életbe. Janisz Raguszisz közlekedési miniszter már több alkalommal egyeztetett szakszervezeti vezetőkkel, eddig azonban nem jutottak kompromisszumra.

Az immár két hete tartó sztrájkkal a taxisok a kormány terve ellen tiltakoznak, amelynek értelmében új taxiengedélyt vezetnének be annak a törekvésnek részeként, hogy liberalizálják egyes üzleti szektorok működését. Eddig a kiadható engedélyek számát Athénben 14 ezer, Görögország egészére nézve 30 ezer darabban korlátozták. Egy engedély korábban akár 200 ezer eurót is érhetett, de ha a kormány terve életbe lép, a dokumentum ára háromezer euróra csökkenhet. Hasonló intézkedéseket tervez a kormány több más szektorban is, ami fontos feltétele annak, hogy az ország továbbra is segítséget kapjon az EU-tól és a Nemzetközi Valutaalaptól (IMF).

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.