Taxival utaztak volna a törökök Bécsig

Elfogtak a rendőrök négy török határsértőt és egy őket szállító szerb taxist az M5-ös autópályán – közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel kedden.

MNO
2011. 08. 02. 11:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 31 éves szerb férfiról kiderült, legálisan lépte át a határt, a vele utazó négy török állampolgár azonban nem tudta igazolni, hogy jogszerűen tartózkodik Magyarországon – mondta Jászai Linda. A török állampolgárokkal szemben indított idegenrendészeti eljárás során fény derült arra, hogy illegálisan lépték át a zöldhatárt. Vallomásuk szerint a taxissal még Szerbiában megállapodtak, hogy találkoznak a magyar oldalon, majd a szerb férfi fejenként 200 euróért az osztrák fővárosba viszi őket. A belgrádi taxist őrizetbe vették, és embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult vele szemben.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.