Több autót vásároltak

A német Verband der Automobilienindustrie (VDA) autóipari szövetség szerint 9 százalékkal nőtt a német autók exportja júliusban az egy évvel korábbi adatokhoz képest, és a belföldi autóeladások is emelkedtek.

MNO
2011. 08. 02. 16:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A VDA kedden nyilvánosságra hozott adatai azt mutatják, hogy a német vállalatok 345 500 autót exportáltak az elmúlt hónapban. Január és július között pedig csaknem 2,64 millió autót exportáltak, ez 6 százalékos bővülés az előző évhez képest.

Júliusban 261 ezer új autót helyeztek forgalomba Németországban, ami 10 százalékos emelkedés az előző évi adatokhoz képest. A tavalyi értékekkel összevetve a német autók eladása 15 százalékkal nőtt, a külföldieké pedig 1 százalékkal csökkent az elmúlt hónapban. Az idén eddig 1,88 millió új autót regisztráltak az országban, 10 százalékkal többet, mint a tavalyi év hasonló időszakában.

A németországi nagy autógyárak, mint a Volkswagen AG, a BMW AG és a Daimler AG, hasznot húztak a kínai kereslet erőteljes növekedéséből.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.