Tokaj-Hegyalja legvarázslatosabb települését ismerheti meg

Tokaji borok, a zempléni térség ízei, hagyományos kézműves mesterségek, gyerekeknek szánt programok fűszerezik a zempléni Erdőbénye idei fesztiválját, amelyet augusztus 12-től 14-ig tartanak.

MNO
2011. 08. 09. 5:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A harmadszor megrendezendő Bor, mámor, Bénye fesztivál célja Tokaj-Hegyalja talán legvarázslatosabb településének, Erdőbényének bemutatása borászataival, mezőgazdasági termelőivel, gasztronómiájával, kézműves mestereivel – mondták a szervezők az MTI-nek.

A rendhagyó, több porondon zajló, dzsessz- és népzenei koncertekben, kiállításokban, gyerekprogramokban bővelkedő rendezvény helyszínei a borászatok kertjei, ahol nemcsak bort kóstolhatnak a látogatók, hanem a legjobb zempléni éttermek tokaji borokhoz komponált ételeit is.

A helyiek azt szeretnék, hogy a látogatók sétálgassanak a falu utcáin, térjenek be a borászatok portáira, üljenek le a kertekben, kóstoljanak ételeket, borokat, hallgassanak zenét, és érezzék át a vidék sajátos hangulatát. Mindegyik helyszínen egy kicsit más hangulattal lehet találkozni, színes kavalkáddal, igazi egyéniségekkel. A tájház udvarán berendezett piacon zempléni finomságokat és kézművestermékeket vásárolhatnak a látogatók.

A fesztivál szervezői a kisgyerekes családok számára is vonzó programot állítottak össze, fellép Gryllus Vilmos, lesznek gólyalábasok, bohócok, kézműves foglalkozások, báránysimogató, továbbá megtekinthető a kovács- és kádárműhelyben zajló munka is.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.