Törökök csaptak le az iráni arzenálra

Iránból Szíriába szállított fegyvereket foglaltak le a török hatóságok – jelentette csütörtökön a Süddeutsche Zeitung című német lap diplomáciai forrásokra hivatkozva, amelyek azonban nem közölték, hogy mikor fogták el a szállítmányt.

MNO
2011. 08. 04. 6:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fegyvereket valószínűleg a Hezbollah libanoni síita szervezetnek szánták, amelyet Teherán támogat, és amelynek Szíriában is vannak raktárai. A lap szerint a török hatóságok április 30-án is lefüleltek a kilisi határátkelőnél egy jelentős fegyverszállítmányt. Azonban sem az ankarai, sem a helyi török hatóságok nem voltak hajlandók nyilatkozni ezekről az esetekről – írta a müncheni lap.

A nyugati hatalmak rendszeresen azzal vádolják Iránt, hogy atomprogramjával kapcsolatban – gyakran Szíria segítségével – „kirívóan” megsérti az ENSZ büntetőintézkedéseit, egyebek között a fegyverkereskedelemre vonatkozókat.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.