Uzsorások miatt nélkülöztek a rászorulók

Bűnszövetségben elkövetett uzsora-bűncselekmény miatt fogtak el három férfit és egy nőt a rendőrök Nyíregyházán – közölte a rendőrség kedden.

MNO
2011. 08. 09. 14:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A csoport két tagja pénteken jelent meg a 32 éves sértett nagycserkeszi otthonában azért, hogy fennálló tartozásának törlesztőrészletét behajtsa – ismertette Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A két férfi a sértettet megfenyegette, s bántalmazását helyezték kilátásba, amennyiben nem fizet.

A százados elmondta: a megalapozott gyanú szerint a többségében rokoni kapcsolatban álló társaság tagjai rendszeresen nyújtottak pénzkölcsönöket rászorult embereknek aránytalanul magas kamatok mellett. A sértettek a kamatos törlesztőrészletek visszafizetéséhez súlyos nélkülözésre kényszerültek.

A nyomozók a kihallgatást követően egy 34 éves büntetett előéletű férfit büntetés-végrehajtási intézetbe szállítottak, mivel más büntetőügy miatt érvényes elfogatóparancs volt ellene érvényben. Két 30, illetve 35 éves gyanúsítottat a rendőrök őrizetbe vettek, és kezdeményezik előzetes letartóztatásukat. A társaság 43 éves nőtagja szabadlábon védekezhet – tette hozzá a százados.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.