Vádat emeltek az avasi gyilkosság ügyében

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság lezárta a nyomozást, és vádemelési javaslattal élt a 2009 őszén történt avasi gyilkosság ügyében – tájékoztatta a rendőrség kedden az MTI-t.

MNO
2011. 08. 02. 15:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dobi Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője közölte: a rendőrség 2009 szeptemberében indított nyomozást, amikor a 27 éves áldozat édesanyja tett bejelentést lánya eltűnéséről. Ezután már csak a nő holttestét találták meg egy Miskolcon, az avasi városrészben parkoló autóban. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntette miatt rendelt el nyomozást.

Az eljárás során a rendőrség látókörébe került egy 27 éves, büntetett előéletű miskolci férfi, akit a hatóság még akkor bűnügyi őrizetbe vett. A később felmerült adatok birtokában a nyomozók a férfit már előre kitervelten, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt hallgatták ki. A rendelkezésre álló bizonyítékok alapján a rendőrség kezdeményezte a gyanúsított előzetes letartóztatását, ezt a bíróság 2009. szeptember 7-én elrendelte.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya a nyomozás lezárásaként a gyanúsítottal szemben előre kitervelten, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt vádemelési javaslattal élt a megyei főügyészségen – ismertette Dobi Tamás.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.