Vajon szerdán újabb rekordokat dönt majd a svájci frank?

Szerda reggel a forint 270,52/euró volt vételi oldalon, kissé jobb a keddi késői 270,97/eurónál. A svájci frankkal szemben 248,47-249,47/franknál tartott vételi-eladási árfolyamon, 0,62 százalékkal erősebben a kedd estinél. Száz japán jen 246,31-247,51 forint volt, 0,26 százalékkal kevesebb, mint kedd este.

MNO
2011. 08. 03. 5:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mivel a hazai alapkamat pályája az egyöntetű hazai és nemzetközi várakozásoknak megfelelően alakul, amint az a Magyar Nemzeti Bank múlt hét keddi kamatdöntése és a döntés indoklása megerősítette, ezért a forint belátható időn belül inkább csak a külföldi fejlemények hatására mozdul. Ezek közül most továbbra is a piaci óvatosság a legjellemzőbb, amit a tovább fortyogó euróövezeti államadósság-válság indokol. Az utóbbi hetekben a forint az euró irányzatát pontosan követve egyre-másra dönt mélységi rekordokat a svájci frankkal szemben, utoljára kedden későn 251,14/frankon.

A forint kedd este 1,00 százalékkal, a cseh korona 0,51 százalékkal, a lengyel zloty 0,76 százalékkal gyengébb volt a hétfő estihez képest az euróval szemben. Kedd este a forint 3,68 százalékkal gyengébb volt a svájci frankkal szemben, mint hétfő este. A cseh korona 2,98 százalékot, a lengyel zloty 3,06 százalékot vesztett.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.