Véget ért a kaposvári fürdő fejlesztése

Befejeződött a kaposvári fürdőkomplexum 3,5 milliárdos fejlesztése; pénteken adják át a nagyközönségnek az utolsó ütemben elkészült élményrészleget, s ezzel teljessé válik a szolgáltatás a kibővített és korszerűsített uszodában és gyógyfürdőben.

MNO
2011. 08. 02. 15:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tóth István (Fidesz), Kaposvár alpolgármestere a keddi sajtóbejáráson elmondta: az Európai Unió által mintegy 700 millió forintos támogatott, jórészt önkormányzati beruházásból megvalósult komplex egészségturisztikai fejlesztés célja az volt, hogy különleges, a régióban egyedi, komplex szolgáltatásokat nyújtó fürdő jöjjön létre, amely egyaránt szolgálja a pihenést, a sportolást és a gyógyulást. „A fürdőt a Dél-Dunántúl reprezentatív fürdőjének szántuk” – mondta.

Frank József, a létesítmény vezetője közölte: fejlesztés révén 18 medence, köztük újdonságként gyermek- és élményfürdő várja a vendégeket. Az uszodát, a szaunát és a gyógyászati részleget már korábban átadták. Utóbbiban gyógyvizes medence, kád- és súlyfürdő, víz alatti masszázs segíti a betegek rehabilitációját. Összesen 22-féle, évente több mint 120 ezer kezelést végezhetnek.

Az igazgató elmondása szerint az elmúlt napokban – tekintettel a hűvös időjárásra – Kaposvárról, de a régióból és a Balaton partjáról is nagyon sokan érdeklődtek a fedett fürdő átadása iránt, ezért reményeik szerint sokan felkeresik majd a termálvízzel fűtött, 400 köbméteres víztérfogatú élményfürdőt, ahol gyermekmedence, sodrófolyosó, zuhatag és egy kisebb csúszda is várja a vendégeket. A belső medencének közvetlen kapcsolata van egy kültéri résszel, ahol hasonló élményelemeket alakítottak ki.

Az üzemeltetés költségeiről szólva Frank József elmondta: a nyár végére elkészült a vezeték, amelyen keresztül biogáz érkezik a cukorgyárból. Ez és a termálvíz hasznosítása együttesen jelentősen csökkenti majd az energiaköltségeket.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.