Veszélyben Breivik élete? – Nagyon féltik a tömeggyilkost

Féltik a többi őrizetestől a tömeggyilkost. A norvég rendőrség szerint Anders Breivik élete veszélyben van – különösen mérgezéstől tartanak. Megkímélte a legkisebbeket, mivel nem akart gyerekeket ölni – ezt közölte a rendőrséggel a 77 ember haláláért felelős norvég mészáros. <br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/801071" target="_blank"><strong>• Számos alakot ölthet és őrült elgondolások mögé rejtőzhet</strong></a>

Kovács N. László
2011. 08. 02. 17:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mérgezéstől tartanak

Féltik a többi őrizetestől a tömeggyilkost. A norvég rendőrség szerint Anders Breivik élete veszélyben van – különösen mérgezéstől tartanak.

„A társadalom érdeke és kívánsága, hogy ezt az embert bíróság elé állítsák. A mi dolgunk, hogy ezt biztosítsuk” – nyilatkozta a norvég Verldens Gangnak a börtön igazgatója, Knut Bjarkeid. Breivik magánzárkában van, a hatóságok szerint azonban így is nagy a veszélye, hogy valaki odabentről bosszút áll rajta, ezért komoly biztonsági intézkedéseket léptettek életbe. Minden ételt ellenőriznek, amely a terrorista elé kerül, ez azonban csak az egyik lépés. „Nem kívánom nyilvánosságra hozni, mit teszünk Breivik biztonságáért, de úgy vélem, kijelenthetem: minden eshetőségre gondoltunk” – közölte Bjarkeid.

Nem akart gyerekeket ölni

Megkímélte a legkisebbeket, mivel nem akart gyerekeket ölni – ezt közölte a rendőrséggel a 77 ember haláláért felelős norvég mészáros. „Nem hiszem, hogy valamiféle morális kételyről lenne szó, inkább arról, hogy Breivik azt gondolta, a kicsiket még nem fertőzte meg végzetesen a szociáldemokrata ideológia” – fogalmazott Geir Lippestad, a gyilkos védőügyvédje. Az egyik utoyai túlélő, Adrian Pracon saját szemével látta, hogyan kegyelmez meg Breivik egy kisfiúnak. „Megölted a papámat, hát nem volt elég?” – kérdezte a 12 éves gyerek a gyilkostól, aki erre továbbment.

A néhány évvel idősebbekre azonban már nem terjedt ki a „könyörület”: az áldozatok legfiatalabbika csupán 14 éves volt.

(vg.no)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.