Vízimentést tanulnak a rendőrök

Az elsősegélynyújtás és az újraélesztés tudnivalóival ismerkednek keddtől két napon át a Tisza-tavon szolgáló vízi rendőrök a vöröskereszt által szervezett tanfolyamon.

MNO
2011. 08. 09. 14:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szolgálatteljesítésük közben a rendőrök gyakran kerülnek olyan helyzetekbe, amikor bajba jutott emberek azonnali elsősegélyre szorulnak – indokolta a képzés fontosságát Busi László alezredes, a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetője az MTI-nek.

A Tisza-tavi Vízimentő Egyesülettel együttműködve megszervezett tanfolyam célja, hogy az orvosi segítség megérkezéséig is megmenthessék a sérült életét. A képzésen gyakorolják a légzés biztosításának, a keringés helyreállításának „fogásait”, az újraélesztést, a sebek szakszerű ellátását és a helyes betegmozgatást.

A tanfolyam után sikeres vizsgát tévő rendőrök középfokú elsősegélynyújtó és újraélesztő képesítést szereznek. A képzést követően a jövőben a vízi rendőrök a vízből kimentett vagy más módon sérült, például mérgezést szenvedő vagy napszúrást kapott embereknek tudnak majd szakszerű ellátást biztosítani, amíg mentőszolgálat a helyszínre érkezik – mondta az vízi rendészeti kapitányságvezető.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.