1990 óta nem vágta le a körmeit

Megjelent a 2012-es Guinness-rekordokat tartalmazó könyv, amelynek világrekordjai között akad rendkívül hosszú kutyafül, szokatlanul hangos macskadorombolás, valamint méteres hosszúságú karmok is.

MNO
2011. 09. 16. 2:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A leghosszabb fülű kortárs eb fülei nem egyformák, az egyik csak 31 centi és 1 milliméter, a másik viszont 34 centi és 3 milliméter. A macskadorombolás hangerőrekordere egy brit kedvenc, amely 67,7 decibellel képes kifejezni elégedettségét. A mérést egyméteres távolságból végezték.

A világcsúcsok között csemegézve a The Daily Telegraph című lap kiemelte a 119,4 centis uborkát, amely szintén brit föld „szülötte”, továbbá azt a kínai férfit, aki 2009 gombostűt szúrt a fejbőrébe. Nála kíméletesebb volt magával az az olasz ifjú, aki egyszerre 17 leveseskanalat tudott az arcán megtartani. Szintén nem túl hasznos, de érdekes rekordkategória a „ki tud a leghamarabb cipzáras bőröndbe bújni”. Ennek a csúcstartója 5,43 másodperccel egy amerikai nő.

Honfitársnője a világ körömhosszbajnoka, összesítve 8 méter 65 centis körmökkel. A Las Vegas-i Christine Walton jobb kezén a körmök hossza 309,8 centi, bal kezén 292,1 centiméter. A most 45 éves nő 1990 óta nem vágta le körmeit – derül ki a könyvből.

Hízelgő rekordot tudhat magáénak Florian Silberesein német énekes, aki egy perc alatt 117 nőt csókolt meg. A német mulatós műsorok népszerű alakja egy másik rekorddal is büszkélkedhet, egyszerre 51 embert tudott bezsúfolni egy egyszemélyes ágyba.

Továbbra is kedvelt az ételekkel kapcsolatos rekordok kategóriája. Németországban elkészítették a világ legnagyobb currywurstját, a gigászi finomság 175,5 kilogrammot nyomott, hossza 320 méter volt. Jótékonysági célokból sütötték meg német pékek a világ legnagyobb mogyorós háromszögét, a népszerű nussecke 450 kilogrammos kiadását. Ausztriában rekordot érő bőrnadrág készült, az ötméteres és 3,75 méter széles bő gatyához 77 négyzetméternyi bőrt használtak fel, a ruhadarab 46 kilót nyomott.

A világ legalacsonyabb felnőttje egy 1992-ben született nepáli, aki mindössze 67 centire nőtt. A leghosszabb nyelve – legalábbis a rekordok könyve szerint – a kaliforniai Chanel Tappernek van: 9,75 centis.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.