2200 liter illegális gázolajat foglaltak le a NAV nyomozói

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyomozói több mint 2200 liter illegális gázolajat foglaltak le egy román uszályon, amely a csepeli szabadkikötőben vesztegelt – közölte a NAV pénteken az MTI-vel.

MNO
2011. 09. 16. 8:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint az uszályt folyami ellenőrzés során vizsgálták át, a szabadkikötőben éppen rakodták a vízi járművet. A román állampolgárságú kormányos a hajó készletében lévő 783 liter üzemanyag származását nem tudta igazolni, később a hajó- és a gépnapló vizsgálatából az is kiderült, hogy az uszály korábban – Ausztriában és Komáromban – további 1446 liter gázolajat vett át egy másik román hajóról, az áttárolásról azonban nem rendelkezett bizonylattal. Az üzemanyag jelölt volt, ilyen gázolajat viszont csak a hajó üzemanyagtartályában használhatnak fel – olvasható a NAV közleményében.

A több ezer liter üzemanyagot, valamint a 27 millió forint értékű uszályt a nyomozók lefoglalták, az ügyben jövedéki orgazdaság elkövetése miatt indult nyomozás. A bírság összege várhatóan meghaladja a 1,5 millió forintot – írta a NAV.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.