73 százalékon az RMDSZ

Barna Gergő szociológus szerdán Hargita Megye Tanácsának székhelyén a Kvantum Research közvélemény-kutató cég által 2011 májusában végzett, Közélet és közérzet Hargita megyében című felmérés eredményeit ismertette. A szociológus elmondta, a Marosszéken, valamint Kovászna és Hargita megyében készült kutatás során 3011 magyar anyanyelvű személyt kérdeztek meg. A Hargita megyei minta 416 főt tett ki, a felmérés hibahatára 4,9–5 százalék.

MNO
2011. 09. 16. 18:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Arra a kérdésre, hogy rossz irányba mennek-e a dolgok az országban, a megkérdezettek 85 százaléka adott igenlő választ. A politikusok népszerűségét vizsgáló kérdések összegzésekor kiderült, hogy Borboly Csaba, Hargita megye tanácsának elnöke a legismertebb politikus Hargita megyében, akit a megkérdezettek 86 százaléka ismer, és 64 százalékuk meg is bízik benne. A választási aktivitás vizsgálatakor kiderült, hogy a Hargita megyeieknek csupán a 49-50 százaléka menne el biztosan szavazni.

A politikai pártok népszerűségének vizsgálata során kiderült, a biztos szavazók körében az RMDSZ 73 százalékkal vezet. Hargita megye vezetésére a válaszadók 69,6 százaléka Borboly Csaba jelenlegi tanácselnököt tartja a legmegfelelőbbnek, míg a megyei tanács tevékenységével a megkérdezettek 62 százaléka elégedett, 21 százaléka elégedetlen. A legtöbb megkérdezett szerint az RMDSZ minden magyar politikai alakulattal össze kellene fogjon. A megkérdezettek 62 százaléka fontosnak tartja az RMDSZ kormányzati szerepvállalását, 6 százalékuk ártalmasnak, és 28-29 százalék szerint az RMDSZ-nek nincs hatása a közösség életére nézve.

(transindex.ro)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.