A döntő elérése a minimális cél Szegeden

Legalább a bajnoki döntőbe jutás a célja a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának.

MNO
2011. 09. 02. 16:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Skaliczki László vezetőedző a klub pénteki sajtótájékoztatóján kifejtette: szeretnének méltó ellenfele lenni az MKB Veszprémnek, de minimális cél, hogy az együttes pozícióját stabilizálják. „Nem lesz könnyű, hiszen nemcsak felfelé, a Veszprém felé kell figyelnünk, hanem alulról is érkeznek egyre erősebb csapatok. Szombaton rögtön azzal a Gyöngyössel kezdünk, amely jelentősen erősített a nyáron. Nekünk meg még vannak sérültjeinek, így nem komplett még a gárda” – mondta Skaliczki.

A Szeged legutóbb 2007-ben tudta legyőzni legfőbb hazai vetélytársát, azóta mindig a Veszprém nyerte az NB I-es küzdelmeket. A Magyar Kupában szintén a döntő a cél, a Bajnokok Ligájában – ahol az edző szavai szerint a mezőnyben a legfiatalabb a szegedi keret – már a csoportból továbbjutás sem egyszerű. A Tisza-partiak a francia Montpellier-vel, a dán Köbenhavnnal, a német THW Kiellel, a spanyol Ademar Leónnal, valamint egy selejtezőből felkerült riválissal találkoznak, és a hatosból csak a legjobb négy jut tovább a nyolcaddöntőbe.

A csapathoz érkezett Ancsin Gábor, Rajko Prodanovic, Antonio Pribanic, Buday Dániel és Czina József, ugyanakkor a válogatott kapus, Mikler Roland, valamint Dusan Beocanin még a sérülésük utáni rehabilitáción vesznek részt, s előreláthatólag két-három hét múlva játszhatnak újra.

A Toyota Motor Hungary pénteken 12 autót adott át a játékosoknak, vezetőknek, ezzel a klub egyik kiemelt támogatója lett.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.