A Fővárosi Főügyészség vizsgálja a Négy Mancs törvényességét

Vizsgálja a Fővárosi Főügyészség a Négy Mancs állatvédő alapítvány működésének törvényességét. Erről a korábban az ügyészséghez forduló elszámoltatási kormánybiztos tájékoztatott.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/784661" target="_blank"><strong>• Kommunikációs bomba csapott le, nehéz volt a védekezés</strong></a>

MNO
2011. 09. 16. 5:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Budai Gyula augusztus 30-án közölte, hogy vizsgálja a Négy Mancs – Alapítvány az Állatvédelemért működését. Ennek keretében a Fővárosi Főügyészséghez fordult, kérve, hogy a hatóság az alapítvány működésével kapcsolatban folytasson le törvényességi vizsgálatot. A kormánybiztos a bíróságot is megkereste, hogy a birtokában lévő, az alapítvány gazdálkodásával kapcsolatos valamennyi dokumentumot bocsássa rendelkezésére.

Az elszámoltatásért felelős kormánybiztos egyebek mellett azt szeretné tisztázni, hogy a „közvetlenül a magyar libatenyésztők ellen folytatott lejárató kampányt” milyen forrásokból finanszírozta az alapítvány.

A Négy Mancsról legutóbb két és fél hónapja írt a magyar sajtó, amikor támadást indított egyebek mellett a magyar libamáj és a hazai libatenyésztők ellen, elérve, hogy a németországi Kölnben ősszel megrendezendő Kölnmesse élelmiszer-ipari szakkiállításról és vásárról a szervezők kitiltsák a töméses hizlalásból származó hízott májat, azok késztermékeit és egyéb termékeket.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.