A hagyma még a csokoládét és a sört is megelőzte

A hagyma adja a „legboldogabb” étélményt – legalábbis a briteknek –, megelőzi még a csokoládét és a burgonyaszirmot is.

MNO
2011. 09. 17. 10:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A zöldség győzelmét fogyasztói, vásárlói véleményezéssel vívta ki, a felmérést a Live Well For Less (Élj jobban olcsóbban!) nevű szervezet végezte. Az egyes ételek és italok értékelésében fontos szempont volt áruk is, így a hagyma valójában az „élvezet/penny” mutató alapján diadalmaskodott és hagyta le a tejcsokoládét, a sört, a chipset, a süteményeket, amelyek a „papírforma” szerint esélyesebbek voltak a győzelemre, ám még az élbolyban sem végeztek. A második helyre a sárgarépa került, bronzérmes a főtt bab.

A vásárlók az íz és az ár mellett további szempontokat is figyelembe kellett, hogy vegyenek a mérlegeléskor, így azt, hogy mennyire egészséges az adott étek evése, mennyire tetszetős a szemnek, mennyire kényelmes konyhai kezelése, mennyire kellemes illatú. Bár a hagymának inkább szaga van, és evése után kifejezetten kellemetlen mások orrának, konyhai előkészítése pedig kínosan könnyeztet, a briteknél mégis „very” a többi étket – adta hírül a brit Metro újság.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.