A Kaposvár útja a diósgyőri katlanba

<p>Péntek este a DVTK–Kaposvár találkozóval indul a magyar labdarúgó OTP Liga 9. fordulója. A címvédő Videoton szombat délután a Vasas otthonában lép pályára, a két listavezető pedig vasárnap: a Debrecen a Paksot, a Győr a Ferencvárost fogadja. A forduló rangadója a Honvéd–Újpest összecsapás lesz.</p>

Pintér Patrick
2011. 09. 16. 10:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jó néhány, rangadónak is beillő mérkőzést rendeznek a hétvégén a magyar labdarúgó első osztályban, elég, ha csak a Ferencváros győri, vagy a Paks debreceni vendégjátékára gondolunk, és persze a fővárosi derbire, a Honvéd–Újpest összecsapásra. De ne szaladjunk ennyire előre, hiszen péntek este is izgalmas találkozóra kerül majd sor, az újonc Diósgyőr a Kaposvárt fogadja. Kétségkívül a hazaiak várhatják nagyobb önbizalommal a mai ütközetet, elvégre legutóbb Pakson tíz emberrel, vészkapussal harcoltak ki döntetlent, igaz, e tekintetben a Rákóczi sem áll rosszul, hiszen az egyik éllovas, a Győr ellen ikszelt a 8. fordulóban. A diósgyőri katlanban azonban minden csapat megszenvedett eddig, egyedül a Kecskemét tudott három ponttal távozni. Erre készül majd a Kaposvár is, ám Benczés Miklós együttese nem hagyja majd annyiban a dolgot. Ebből csak jó mérkőzés kerekedhet!

A szombat a címvédő angyalföldi fellépésével kezdődik, majd a sereghajtó Zalaegerszeg fogadja a Kecskemétet. A KTE háza táján történtek furcsaságok az elmúlt napokban: a két afrikai légiós, Litsingi és Foxi elkésett a szombati mérkőzésről, Tomiszlav Szivics vezetőedző a Vasas elleni találkozó után felajánlotta lemondását, amit Rózsa Pál tulajdonos nem fogadott el. A hazaiak szeretnék megszerezni első győzelmüket az idén, a ZTE Arénában most debütáló Prukner László mindenesetre nagyon eltökéltnek tűnik, kérdés, csapata végre tudja-e hajtani az ő utasításait.

A Honvéd–Újpest derbi jó hangulatot ígér, s nemcsak a két csapat lelkes szurkolótábora, hanem a játékosok miatt is. A Honvéd ugyan vesztett korábbi lendületéből, a múlt héten Pápán kapott ki 3–1-re, de hazai pályán eddigi kiválóan szerepelt, az Újpest pedig épp szombaton szerezte meg első idei győzelmét a Pécs ellen (4–1). Ha mindkét csapat a tőle elvárt bátor támadójátékot nyújtja, akár sokgólos mérkőzést is láthatunk.

Az újonc Pécs a legutóbb a Debrecennel döntetlenező Siófokot látja vendégül szombat este, de ugyanakkor kezdődik a Haladás–Pápa összecsapás is.

Vasárnapra ismét két találkozó marad, az egyiken a Debrecen az előző szezon ezüstérmesét, a Paksot fogadja, a másikon a Ferencváros Győrben lép pályára. A Loki idén szárnyal, hét győzelem és egy döntetlen áll a neve mellett, ezzel jelenleg listavezető, a Paks viszont jóval visszafogottabb, csupán a kilencedik, de bárkire veszélyes lehet. Hasonlóan jó mérleggel büszkélkedhet a Győr is, ám most a Ferencváros is felfelé ívelő pályán van, Détári Lajos vezetésével egy hete a ZTE-t legyőzték a Zöld Sasok. A még mindig csak 15. Fradi számára égetően nagy szükség lenne a három pontra, de hogy ezt pont a kiváló formában lévő Győr otthonában gyűjtsék be, ahhoz minden tudásukra szükségük lesz a vendégeknek.

A 9. forduló programja:
Péntek: Diósgyőr–Kaposvár 18.00
Szombat: Vasas–Videoton 15.00, Zalaegerszeg–Kecskemét 16.00, Honvéd–Újpest 17.30, Pécs–Siófok 19.00, Haladás–Pápa 19.00
Vasárnap: Debrecen–Paks 16.00, Győr–Ferencváros 18.00.

Az élmezőny:
1. Debrecen 22 pont
2. Győr 22
3. Pécs 16
4. Honvéd 15
5. Videoton 13

A góllövőlistát a 7 gólos Perics (Kaposvár) vezeti.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.