A magyarok is ott lesznek a metróégetésen

A budapesti metró biztonságos működéséhez szükséges tűzvizsgálati, tűzmegelőzési és mentési tapasztalataikat Svédországban bővítik a magyar tűzoltók – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) csütörtökön az MTI-vel.

MNO
2011. 09. 15. 11:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az OKF és a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság öt szakértője a stockholmi tűzoltóság meghívására úgynevezett metróégetési gyakorlaton vesz részt, hogy tanulmányozzák a tűz és a veszélyes anyagok által okozott robbanások hatásait, illetve azt, hogy az ilyen robbanások után hogyan lehet a leghatékonyabban levezetni a mentést, az evakuációt, hogyan lehet megfékezni a füstöt.

A keddtől csütörtökig tartó gyakorlatot a svéd katasztrófavédelmi szervek által erre a célra fenntartott Brunsberg alagútban rendezik meg. Mint írták, a gyakorlat fontosságát igazolja, hogy az utóbbi időben a város metróvonalainak több szakaszán is előfordultak kisebb tüzek, füstölések. A metró megépítése óta történt legnagyobb tűzeset idén április 19-én történt az észak–déli metróvonal egyik szakaszán; senki nem sérült meg – tették hozzá. A gyakorlaton nyert adatokat matematikailag modellezik, az eredmények az alagutak tervezésénél, valamint a mentési akcióknál is hasznosak lesznek – írta az OKF.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.