A palesztinok eddig nem látott lépésre szánták el magukat

Mahmúd Abbász palesztin elnök hiteles alternatíva híján úgy döntött, hogy szeptember 23-án fél egy órakor beterjeszti a palesztinok felvételi kérelmét Ban Ki Mun ENSZ-főtitkárnak – mondta el Rijád al-Malki palesztin külügyminiszter újságírók előtt Rámalláhban csütörtökön.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/809885" target="_blank"><strong>• Fenyegetőzik Izrael, de lehet, hogy már késő</strong></a>

MNO
2011. 09. 15. 10:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A palesztinok és izraeliek közötti közvetlen tárgyalások egy évvel ezelőtt szakadtak meg, miután Izrael nem hosszabbította meg a ciszjordániai telepbővítésekre vonatkozó tilalmat. A két fél álláspontja azóta nem közeledett, s végül a palesztinok úgy döntöttek, hogy megpróbálják elfogadtatni államukat az ENSZ-szel. Avigdor Liberman izraeli külügyminiszter szerdán „kemény és súlyos” következményeket helyezett kilátásba erre az esetre.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.