A rezsim bukásáig tüntetnének

A demokrácia megteremtéséért küzdő szíriai aktivisták csütörtökön a Bassár al-Aszad vezette rezsim bukásig tartó tüntetésekre buzdítottak.

MNO
2011. 09. 15. 13:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Mészárolnak bennünket, és elszántabbak vagyunk, mint valaha. Börtönbe vetnek, és elszántabbak vagyunk, mint valaha. A Forradalom kitört, és addig tart, amíg a rendszer meg nem bukik” – áll abban a közleményben, amelyet a Facebook közösségi oldal „Syrian Revolution 2011” oldalán hoztak nyilvánosságra.

Hat hónappal a rendszerellenes felkelés kezdete után a karhatalom lankadatlan erővel igyekszik vérbe fojtani a felkelést. A Damaszkusztól 50 kilométerre fekvő Zabadániban és Madajában a katonák és a biztonsági erők kedd óta folytatnak házkutatásokat, és 126 embert vettek őrizetbe – közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH) nevű jogvédő szervezet.

Dacára annak, hogy a karhatalom jelentős erőket sorakoztatott fel, és folytatódnak a letartóztatások, szerda este Damaszkuszban, az ország középső részén lévő Homszban és a déli Deraában, valamint az északnyugati Idlíb tartományban továbbra is tüntető tömegek vonultak fel – számolt be Rámi Abder-Rahmán, az OSDH elnöke. Szerdán összesen nyolc embert öltek meg országszerte a biztonsági erők és a hadsereg műveleteiben.

A rendszer illetékesei azt állítják, fegyveres bandák végeznek a tüntetőkkel és a biztonsági erők tagjaival, hogy káoszt teremtsenek Szíriában. Az ENSZ adatai szerint március közepe, a felkelés kezdete óta a megtorlás halálos áldozatainak a száma meghaladja a 2600-at.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.