A válság ellenére jól állnak a nagy német bankok

Az európai adósságválság eddig nem volt hatással a nagy német bankok tőkeellátottságára, semmi jele sincs likviditási problémáknak a Fitch szerint.

MNO
2011. 09. 15. 15:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nemzetközi hitelminősítőnek a németországi bankok helyzetének elemzésével megbízott szakértője szerint a pénzintézetek mennyiségben és minőségben is sokat javítottak pénzügyi helyzetükön a válság kirobbanása óta, így semmi sem indokolja bármelyikük leminősítését – mondta a Reutersnek Michael Dawson-Kropf.

Az elemző szerint jók a németországi bankok jövedelmezőségi kilátásai az idén, mindamellett a pénzügyi piacokon tapasztalható negatív fejlemények, a német gazdasági növekedés ütemének várható lassulása miatt jövőre megcsappanhatnak a profitok.

A Standard and Poor’s elemzői szerdán arra figyelmeztettek, hogy az adósságválság komoly következményekkel járhat a német bankokra nézve. A Moody’s hitelminősítő pedig szerdán egy fokozattal „Aa2”-re rontotta „Aa1”-ről a francia Crédit Agricole bankcsoport adósminőségi osztályzatát, és szintén egy fokozattal „Aa3”-ra „Aa2”-ről a Société Générale adósbesorolását.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.