Ásványvagyon hasznosítását célzó cselekvési terv készül

Elkezdődött a magyarországi ásványvagyon hasznosítását célzó cselekvési terv előkészítése, a Nemzeti Energiastratégiához illeszkedő terv 2012 első felében kerülhet a kormány elé – mondta Bencsik János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium klíma- és energiaügyekért felelős államtitkára pénteken Budapesten.

MNO
2011. 09. 16. 10:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bánya, Energia- és Ipari Dolgozók Szakszervezetének (BDSZ) tanácskozásán tartott előadásában az államtitkár elmondta: a terv elkészítéséről a kormány már döntött, és hamarosan az Országgyűlés is dönt majd. A cél az, hogy részben a Magyarországon kitermelhető fosszilis energiahordozókra épüljön a villamosenergia-termelés. Ehhez fel kell mérni és újra kell értékelni a hazai ásványvagyont, és ki kell dolgozni, hogy miként lehet azt hasznosítani a környezeti fenntarthatóság követelményének megfelelően. A munkacsoportok felállítása elkezdődött, az előzetes adatgyűjtés pedig az év végéig le is zárul. A cselekvési terv 2012 első felében kerülhet a kormány elé – mondta Bencsik János.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.