„Átvágták” az utat, hogy vízhez jussanak

Egészségtelennek találta egy tatabányai fiatalember a kútvizet, ezért az utat átvágva a szemközti szomszédtól próbált vizet szerezni.

MNO
2011. 09. 19. 12:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény megalapozott gyanújával állítottak elő két férfit vasárnap este a tatabányai rendőrök, miután keresztbeásták a Rét utcát. Nem volt vizük, ezért szó szerint kezükbe vették a probléma megoldását. A Rét utca egyik oldalán nincs kiépítve a vezetékes ivóvíz, az ott lakók kútból nyerik a vizet, amely szerintük emberi fogyasztásra alkalmatlan. Hiába kérték több fórumon is a probléma megoldását, nem történt semmi sem, ezért egy 21 éves fiatalember úgy döntött, maga oldja meg a szerinte tarthatatlan helyzetet. Tudta, hogy az utca másik oldalán egy összedőlt ház alatt van egy pince, ahol korábban kialakították a vízvezeték-hálózatot, ezért úgy döntött, hogy onnan vezeti át a vizet magához. Mivel a Rét utca burkolatának minősége nem a legjobb, ásót és lapátot ragadott és ásni kezdett keresztben a közúton.

Először egyedül dolgozott, majd később segítője is akadt. 16 éves barátjával már a csövet készültek lefektetni a jó 50 centiméter mély árokba, mikor a rendőrök megérkeztek és kötelezték őket, hogy állítsák helyre a közutat. A két férfi ellen közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény megalapozott gyanújával indított eljárást a Tatabányai Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztálya.

(kemma.hu)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.