Az erdélyi magyarok hatékony, modern eszköze kíván lenni

Az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) az erdélyi magyarok hatékony, modern és európai eszköze kíván lenni, alacsony költségvetéssel a legmagasabb nemzeti célok elérésére törekszik – állapította meg csütörtöki nyilatkozatában Tőkés László, az új romániai magyar párt létrehozását kezdeményező Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke. <br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/810026"><strong>• Bejegyezte a bukaresti bíróság az Erdélyi Magyar Néppártot</strong></a>

MNO
2011. 09. 15. 16:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MTI bukaresti irodájába is eljuttatott nyilatkozatban a politikus – aki az Európai Parlament alelnöke – úgy fogalmaz: „Hosszú, fölösleges és néha abszurdba hajló akadályoztatás után ma, 2011. szeptember 15-én végre bejegyezték az Erdélyi Magyar Néppártot. Köszönet érte támogatóinknak és mindazoknak, akik a sorozatos buktatók ellenére hittek ügyünk sikerében.”

Az EMNT elnöke szerint a munka neheze még csak most kezdődik. „Meggyőződésünk – olvasható a nyilatkozatban –, hogy a politikai szervezkedés, illetve egy nemzeti párt bejegyzése sohasem lehet öncél, hanem mindenekelőtt eszköz a kitűzött célok megvalósítására.” Az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) az erdélyi magyarok hatékony, modern és európai eszköze kíván lenni, alacsony költségvetéssel a legmagasabb nemzeti célok elérésére törekszik – szögezi le Tőkés.

A továbbiakban az EMNT elnöke hitet tesz az önrendelkezés ügye mellett. „Minden eddigi kiábrándító tapasztalatunk ellenére hiszünk abban, hogy képesek leszünk saját kezünkbe venni sorsunkat” – vallja. „Magyarként büszkék vagyunk arra, hogy erdélyiek vagyunk, és erdélyiként büszkék vagyunk arra, hogy európaiak vagyunk” – olvasható Tőkés László nyilatkozatában.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.