Az MU Szingapúrt is beveszi

A Manchester United (MU) brit labdarúgóklub megkapta az engedélyt a szingapúri tőzsdefelügyelettől egymilliárd dolláros részvénykibocsátásra.

MNO
2011. 09. 16. 9:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A várhatóan szeptember végi, szingapúri kibocsátásban a Credit Suisse, a Morgan Stanley és a JP Morgan Chase segédkezik. A labdarugócsapat nemrég jelentette be, hogy rekordprofitra, és minden idők legnagyobb bevételére tett szert a 2011 júniusával végződött üzleti évben. A kedvező eredmények jó alapot teremtenek arra, hogy sikeres legyen a Szingapúrban tervezett részvénykibocsátás, amelynek alapján négymilliárd dollárra tehető a klub értéke. A kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredmény (EBITDA) 110,9 millió font volt az egy évvel korábbi 101 milliót követően. A bevétel 334 millió fontot tett ki, 45 millióval többet az egy évvel ezelőttinél a szponzori megállapodásokból, a belépőjegyekből, valamint a meccsközvetítésekből származó bevételek növekedésének köszönhetően. Az adózott eredmény is 10 százalékkal emelkedett.

A részvénykibocsátásból származó bevétel egy részét adósságtörlesztésre fordítja a klub, a többi az ázsiai üzletmenet felfuttatására megy. Az MU-nak 100 millió rajongója van Délkelet-Ázsiában, jelentős növekedési kilátásokkal kecsegtetve a klubot.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.