Azonnali hatállyal elbocsátották a jegyzőt

Az etyeki képviselő-testület azonnali hatállyal megszüntette a jegyző jogviszonyát csütörtök délutáni ülésén, miután a Fejér Megyei Bíróság egy kormányhivatali kereset alapján kimondta, hogy a kinevezése érvénytelen volt – tájékoztatta Etyek független polgármestere pénteken az MTI-t.

MNO
2011. 09. 16. 18:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Garaguly Tibor elmondta: a bíróság korábbi jogerős döntése szerint a jegyzői pályázat kiírása érvénytelen volt, s erre hivatkozva hatályon kívül helyezték a pályázatot és Szűcs Lajos jegyző kinevezését is. A testület a bíróság múlt pénteki döntése után szüntette meg a jegyző jogviszonyát. Új pályázatot várhatóan 30 napon belül írnak ki.

Az MTI megkeresésére Balogh Ibolya, a Fejér Megyei Kormányhivatal főigazgatója hangsúlyozta, a múltban több alkalommal is törvényességi felhívással éltek az etyeki képviselő-testületi határozatok ellen, ezeket a képviselő-testület nem fogadta el. Ezért a kormányhivatal a hivatkozott döntések hatályon kívül helyezésére irányuló keresetet nyújtott be a Fejér Megyei Bírósághoz. A szeptember 9-i tárgyaláson a bíróság helyt adott a kormányhivatal keresetének.

„Azt gondolom, ez precedensértékű per volt, mert tudomásom szerint első alkalommal hozott ilyen horderejű döntést magyar bíróság kormányhivatali törvényességi észrevétel alapján” – emelte ki Balogh Ibolya.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.