Balhé a parlamentben: lepedofilozta képviselőtársát

Nyilvánosan pedofilnak nevezte Daniel Cohn-Benditet Jean-Marie Le Pen. A két politikus az Európai Parlament ülésén kezdett éles hangú vitába a norvég mészárlás kapcsán. Le Pen azzal vádolta a norvég kormányt, hogy nem védte meg kellőképpen polgárait.

MNO
2011. 09. 15. 20:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Éles hangon esett egymásnak az Európai Parlament strasbourgi ülésén Daniel Cohn-Bendit és Jean-Marie Le Pen. A liberális Cohn-Bendit a norvég mészárlással kapcsolatban úgy fogalmazott: a merénylő a multikulturális európai társadalom eszméje ellen intézett támadást. De egyúttal reflektált a radikális jobboldali Jean-Marie Le Pen egy korábbi nyilatkozatára is.

A parlament egy francia tagja azt mondta, hogy Norvégiában a probléma nem a mészárlás volt, hanem a kormány naivitása, amellyel a multikulturalitást támogatja. Azt kell, hogy mondjuk Le Pen úr, Ön a parlament szégyene és szégyent hoz a képviselőkre is” – mondta Daniel Cohn-Bendit, az Európai Zöldek társelnöke.

Az Európai Parlament munkája szavazásokkal folytatódott volna, de Le Pen nem hagyta szó nélkül Cohn-Bendit beszédét, még Jerzy Buzek parlamenti elnök sem tudta lecsillapítani. „Elnök úr, hölgyeim és uraim! Egyik kollégám támadást intézett ellenem a norvégiai mészárlás kapcsán tett nyilatkozataimmal összefüggésben, de szeretném elmondani, hogy ezek hazugságok. Én valójában csak egy politikai összegzést adtam a norvég politikáról” – szögezte le Jean-Marie Le Pen európai parlamenti képviselő. „Engem a pedofil Cohn-Bendit úr vont kérdőre, és nekem is megvan a jogom, hogy kérdőre vonjam őt” – tette hozzá a képviselő.

Cohn-Benditet korábban többször illették pedofilvádakkal, miután egy könyvében leírta tapasztalatait, amit gyermekek között végzett munkája során szerzett. Ilyen nagy nyilvánosság előtt azonban még soha nem tették szóvá a hajlamait. Le Pen egyébként csak azt akarta megismételni, hogy szerinte a norvég kormány nem tett eleget annak a kötelezettségének, hogy megvédje polgárai biztonságát, hiszen a tömeggyilkosság helyszínén, Utoya szigetén egyetlen rendőr sem volt.

(hírTV)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.