Biztonságosabban érhető el a 85-ös főút

Gyorsabban és biztonságosabban közelíthető meg a 85-ös főút Csorna északi városrészéből egy csaknem 100 millió forintos útfelújítási projekt eredményeként. A fejlesztéshez 71,3 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el az önkormányzat a Nyugat-dunántúli operatív program keretében. A támogatási összeghez 28,2 millió forint önrészt adott hozzá az önkormányzat.

MNO
2011. 09. 19. 16:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rossz állapotú, gyenge teherbírású burkolatot elbontották, s a mintegy 750 méteres útszakasz új aszfaltburkolatot kapott. A burkolatfelületet 5,5 méteresre szélesítették a közlekedés biztonságának javítása érdekében – mondta Turi György polgármester hétfőn.

A fejlesztés keretében átépítettek és négyágúvá alakítottak egy korábbi háromágú csomópontot, mivel az utóbbi balesetveszélyesnek bizonyult. A terelőszigetre pedig a forgalombiztonságot elősegítő fényvisszaverő prizmákat telepítettek. Az útépítési munkák kivitelezését a közbeszerzési eljárás nyertese, a budapesti székhelyű Magyar Aszfalt Kft. végezte. Az érintett területen a csapadékvíz-elvezető rendszer is kiépült mintegy 20 millió forintos költségből.

A napokban befejeződött projekt révén a felújított Toldi utca bizonyos mértékben csökkenti a belvárosi utcák forgalmát, a 85-ös és a 86-os főút Csornát terhelő óriási járműforgalmát azonban csak az elkerülő út évek óta húzódó megépítése tudja majd megszüntetni – jegyezte meg a rábaközi kisváros vezetője. Turi György bízik benne, hogy 2014 végére elkészül a települést keletről elkerülő út, amely az átmenő forgalomtól mentesíti majd a várost. A kivitelezés előkészületeiről közölte: már állami tulajdonban van a nyomvonal, amelynek környezetében a régészeti feltárások megkezdődtek.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.