Borsodban csökkent a munkanélküliek száma

Csökkent a regisztrált munkanélküliek száma augusztusban júliushoz képest Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.

MNO
2011. 09. 19. 18:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A megyei kormányhivatal munkaügyi központja által nyilvánosságra hozott adatok szerint az elmúlt hónapban Borsodban 65 és fél ezer munkanélkülit tartották nyilván, számuk 927-tel volt kevesebb, mint júliusban, és csaknem ugyanannyi, mint a megelőző év augusztusában volt. A regisztrált munkanélküliek közül több mint 8,1 ezernek még soha nem volt állása, pályakezdők, számuk valamelyest több volt, mint júliusban.

A munkaügyi központ adatai szerint az év nyolcadik hónapjában 6,1 ezer állástalan talált magának munkát a megyében, 15 százalékkal kevesebb, mint a megelőző hónapban. A munkaadók augusztusban 5721 munkahelyre kerestek dolgozót, túlnyomó többségben rövid távú közfoglalkoztatásra, az állást találók 87 százaléka közfoglalkoztatásban helyezkedhetett el.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.