Egész napos programmal várják a kirándulókat

Teljes hosszában bejárható lesz szombaton a Gemencben a vasúti pálya, a gemenci erdei vasút napján a pörbölyi ökoturisztikai központban egész napos programmal várják a kirándulókat.

MNO
2011. 09. 16. 16:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nap folyamán öt járat közlekedik az erdei vasúton, közülük egy délelőtt Pörbölyről indul Bárányfokra, további két délelőtti és délutáni járat a gemenci Duna-partig szállítja az utasokat – mondta az MTI-nek Csiszár Angéla programszervező.

Az utazóközönség csak ezen a napon járhatja be a vasút teljes, harminc kilométeres hosszát, egyébként a pálya húsz kilométeres szakaszán közlekedik az erdei vasút. A kirándulók egy-egy utat délelőtt – és egy délután is – a Rezét nevű gőzössel tehetnek meg.

A Gemenc Zrt. több ingyenes programot kínál az erdei vasút napján a természetbarátoknak: a gyerekeknek kézműves foglalkozásokat szerveznek, kipróbálhatják a kézi hajtányozást, és a pörbölyi ökoturisztikai központ kiállításánál, valamint a lassi halászati múzeumnál sem kell belépőt fizetni. A vasúti megállóktól a malomtelelő, illetve a bárányfoki tanösvényen lehet kirándulni.

A gemenci erdei vasút napját a Magyar Közlekedési Közművelődésért Alapítvány javaslatára 1995 óta minden év szeptemberének harmadik hétvégéjén rendezik meg. A szombati részletes program a Gemenczrt.hu honlapon olvasható.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.