Egy éve nem volt ilyen gyenge a forint

Határozott forintgyengüléssel kezdődött a hét a borongós nemzetközi befektetői környezetben, majd fokozatosan további forintesés mutatkozott. Az euróval szemben új éves mélypont alakult ki, és nagyon közel kerültünk ahhoz, hogy két és fél éves mélypontról beszélhessünk.

MNO
2011. 09. 19. 13:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb forintgyengülési hullám bontakozott ki az amerikai részvénypiacok fél négyes nyitásához közeledve. Az euróval szemben 291,2-ig, a dollárral szemben 214 közelébe, a svájci frankkal szemben 241,6-ig gyengült a magyar fizetőeszköz. Az euróval szemben utoljára 2010 nyarán, az IMF váratlan magyarországi távozása utáni ideges befektetői hangulatban volt példa ilyen gyenge forintra (akkor 292 körül fordult a piac). Amennyiben a 292 körüli ellenállás is átszakad, akkor két és fél éves forintmélypontról beszélhetnénk.

(portfolio.hu)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.