Egy szezont még vállal a legendás finn játékos

Teemu Selanne még egy szezont vállal az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) érdekelt Anaheim Ducks csapatánál.

MNO
2011. 09. 16. 11:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2007-ben Stanley Kupa-győztes finn csatár – aki július 3-án múlt 41 esztendős – júniusban boka- és térdműtéten esett át, és szerette volna látni, hogy a lába bírja-e a terhelést. Eddig többek között a Hetényi Zoltánt foglalkoztató Jokerit Helsinkivel tréningezett. A Finn Villanás becenévre hallgató hokis elvileg bárhová igazolhatott volna, de már korábban leszögezte: csak az Anaheimnél hajlandó még játszani.

Selanne az előző idényben – amikor is az alapszakasz utolsó 16 meccsén 20 gólt szerzett – 73 találkozón 80 pontot (31 találat, 49 gólpassz) gyűjtött. Ezzel ő az NHL történetének harmadik olyan játékosa (Gordie Howe és Johnny Bucyk után), aki 40 évesnél idősebben egy teljes szezonban több mint egypontos meccsenkénti átlagot produkált.

Az Anaheim október 7-én kezdi az idényt, mégpedig Selanne szülővárosában, Helsinkiben.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.