Egymilliárd dollárral támogatják a rák elleni harcot

Öt év alatt egymilliárd dollárral segíti a rákkutatást és -szűrést a General Electric (GE) amerikai energiakonszern – jelentette be csütörtökön a cég elnöke, Jeff Immelt.

MNO
2011. 09. 15. 19:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nagyvállalat – befektetési cégekkel összefogva – százmillió dolláros pályázatot hirdet az emlőrák diagnosztizálásának javítását célzó ötletek kidolgozására – vált ismertté.

„A mellrák jelenti a legjobb kiindulópontot a projekthez” – jelentette ki New Yorkban Jeff Immelt, amikor bemutatta a programot. Létezik már „számos terápia és eszköz”, de a mellrák jelentős hatással van a világra – fogalmazott.

Jeff Immelt szerint a GE kezdeményezései révén tízmillió páciensen lehet segíteni 2020-ig. A cég által támogatott intézetek és projektek között francia, szaúd-arábiai, kínai és természetesen amerikai felek is vannak.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.