Életfogytiglant kapott a bajai „biztosítási gyilkos”

Másodfokon is életfogytiglani szabadságvesztéssel sújtotta a bíróság pénteken azt a bajai férfit, aki egy fiatal nőt megmérgezett, majd egy másik áldozatát is megpróbálta megölni, hogy hozzájusson nagy összegű életbiztosításukhoz. Az ítélet nem jogerős, mivel az ügyész, illetve a vádlott és védője is fellebbezett.

MNO
2011. 09. 16. 10:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Szegedi Ítélőtábla több emberen, előre kitervelten, aljas indokból elkövetett emberölés bűntettének kísérletében és más bűncselekményekben találta bűnösnek a 31 éves Merész Róbertet, aki legkorábban 30 év fegyház letöltése után bocsátható feltételes szabadságra.

Mivel a táblabíróság az első fokon eljáró Bács-Kiskun Megyei Bíróság ítéletéhez képest egy újabb csalási kísérletben is bűnösnek mondta ki a vádlottat, megnyílt a harmadfokú eljárás lehetősége.

A tárgyaláson mind az ügyész, mind pedig a vádlott és védője élt a másodfellebbezés lehetőségével, így az ítélet nem jogerős.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.