Elhalasztották a vízműpert

A Legfelsőbb Bíróság (LB) hétfőn elnapolta a Pécsi Vízmű és Pécs városa közötti polgári pert; a francia érdekeltségű cég annak jogosságát vitatja, hogy a pécsi önkormányzat felmondta a vele kötött szerződést.

MNO
2011. 09. 19. 15:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két éve – a pécsi közgyűlés döntése alapján – a város felmondta a Suez Environnement kisebbségi tulajdonában és irányítása alatt álló Pécsi Vízművel az üzemeltetési szerződést, többek között arra hivatkozva, hogy a cég túl drágán szolgáltat, a kisebbségi tulajdon visszavásárlásáról pedig nem sikerült megegyezniük.

2009 októberében a pécsi önkormányzat új vízszolgáltatót hozott létre, annak fejleményeként biztonsági emberek tessékelték ki a Pécsi Vízmű addigi vezetőit. Ezután a francia érdekeltségű cég választott bírósághoz fordult azzal, mondják ki a szerződés felmondásának érvénytelenségét.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara mellett működő választott bíróság azonban tavaly februárban jogszerűnek ítélte a város és a vízmű közötti, 2020-ig szóló szerződés felmondását. Ez ellen rendes bírósághoz fordult a cég, a Tolna Megyei Bíróság pedig idén februárban új eljárásra kötelezte a választott bíróságot. E döntés ellen viszont Pécs városa nyújtott be felülvizsgálati kérelmet az LB-hez. Ebben az ügyben várhatóan szeptember 26-án hoz határozatot az LB.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.