Elkezdődött a dombóvári hulladéktelep helyreállítása

Elkezdődött a dombóvári hulladéktelep környezetének helyreállítása, a 123 millió forintos beruházás 2012. július végéig fejeződik be – közölte a Mecsek–Dráva Önkormányzati Társulás intézményvezetője hétfőn az MTI-vel.

MNO
2011. 09. 19. 18:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rekultivációt a Strabag Zrt., a Közgép Zrt. és a Geo-Hidroterv Kft. alkotta konzorcium végzi – mondta Papp Gábor.

Dombóváron 14 ezer négyzetméteren, helyben végzik el a már bezárt lerakó helyreállítását, ami azt jelenti, hogy a hulladékot elsimítják, humuszréteggel fedik, majd növényeket telepítenek rá. A helyreállítandó területen figyelőkút-hálózatot hoznak létre, amely a talajvizet ellenőrzi – tette hozzá.

Dombóváron a Mecsek–Dráva Önkormányzati Társulás rekultivációs projektjének részeként kezdték el a munkát; a regionális program révén összesen 89 lerakót állítanak helyre, huszonötöt teljesen felszámolnak, hatvannégy esetében pedig helyben végzik el a rekultivációt.

A társulás a projektet a Környezet és energia program százszázalékos, 6 milliárd 877 millió forintos támogatásával valósítja meg.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.