Értelmi fogyatékos fiatalok munkáit mutatják be

Húsz értelmi sérült fiatal alkotásai tekinthetők meg szeptember 30-ig a kolozsvári Reményik Sándor Galériában az Emlékmű című kiállításon – közölte a rendezvény kommunikációjával megbízott cég.

MNO
2011. 09. 20. 9:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 15 magyarországi és öt erdélyi magyar fiatal művész alkotásainak különlegessége az, hogy motívumként feltűnnek bennük az ifjú művészek városának, szülőhelyének nevezetes épületei, szimbólumai is.

A péntek óta látogatható Emlékmű című kiállításon a festmények, fotók és decoupage-ok a Lámpás ’92 Közhasznú Alapítvány által szervezett nyári képzőművészeti táborban készültek, Gödön. A tábort többek között olyan ismert kortárs képzőművészek vezették, mint Pető Hunor és Elekes Károly. A nyári alkotótáborban elkészült művek vándorkiállításának első állomása Kolozsvár.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.