Érvényben maradt a sportvezető örökös eltiltása

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) csütörtökön elutasította a katari Mohamed Bin Hammam fellebbezését, amelyet a sportág ázsiai szövetségének volt elnöke az életre szóló eltiltása miatt nyújtott be még augusztusban. <br /><br /><a href="http://mno.hu/portal/799301" target="_blank"><strong>• Örökre eltiltották, bizonyítékokat akar</strong></a>

MNO
2011. 09. 15. 19:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 62 éves katari sportvezetőt azért büntették meg, mert a FIFA etikai bizottsága vétkesnek találta vesztegetés vádjában, miután bizonyítottnak látta, hogy elnökjelöltként a FIFA májusi, tisztújító közgyűlése előtt voksokat próbált vásárolni győzelme érdekében. Később visszalépett, és Joseph Blattert újraválasztották.

Bin Hammam augusztus 25-én, fellebbezésének benyújtásakor azt mondta: nem várja, hogy sikerrel jár, mindezt csak azért tette, mert ez a kötelező lépés az előtt, hogy a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordulhatna.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.