„Ez nem is egyszerű vihar, hanem tornádó volt” Pécsen

Összedöntött egy cirkuszi sátrat a hirtelen feltámadt, viharos szél hétfőn Pécsen, de senki nem sérült meg.

MNO
2011. 09. 19. 17:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Ez nem is egyszerű vihar, hanem tornádó volt. Megemelte a sátrat és a pótkocsit, megtekerte, majd a földhöz vágta” – mondta Ádám Mátyás, az Adam's cirkusz igazgatója az MTI tudósítójának a helyszínen, miközben a zuhogó esőben szemlélte a romokat. Hozzátette: a felesége és a násza az utolsó pillanatban jött ki az építményből.

Úgy véli, az Expo Center külső parkolójában egyébként szakszerűen felállított sátor fémszerkezete menthető, de a ponyva biztosan tönkrement, a kárukat ötmillió forintra becsülik. „Biztosítást nem kötnek velünk, miután egy cirkusszal néhány évvel ezelőtt hasonló eset történt. Hogy mi lesz ezután? Semmi. Éhen halunk, mert nem bírunk dolgozni” – mondta megrendülten.

A tizennyolc tagú társulat hetente hat előadást tart főként Magyarországon, de gyakran szerepelnek külföldön is. „Pécsre szerdán érkeztünk. Eddig hat előadásunk volt, és a következő hat napra további tízet terveztünk” – mondta a cirkuszigazgató.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.