Ezek után elgondolkodhat, hogy megérte-e a tisztítóhoz fordulni

A méregdrága tisztítószámla miatt békebíróhoz fordult egy milánói férfi. A bíró azonban úgy ítélte meg, az ingmosás és vasalás akár 614 euróba is kerülhet.

MNO
2011. 09. 17. 12:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tíz ing, hét poló és két farmernadrág tisztítását kérte egy milánói férfi még két évvel ezelőtt. A nyári főszezonban, augusztus közepén az akkor egyetlen nyitva tartó tisztítóhoz fordult, az egész városban nagymúltú családi vállalkozásként ismert Alberti tisztítóhoz: azonnali mosást és vasalást kért házhoz szállítással.

Az ügyfél a tisztítást lakóháza portásával rendelte meg és Albertiék a portásnak mondták meg, mennyibe fog kerülni a kért munka. Az árkalkulációra az ügyfél igent mondott, két nap elteltével azonban meggondolta magát, méregdrágának találva a számlát. A tisztító ugyanis 614 eurót kért, közel kétszázezer forintnak megfelelő összeget.

Az ügyfél a békebírósághoz fordult, lopásnak nevezve a tisztító követelését és kártérítést is kért azért, mert a tisztító a kifizetetlen számla miatt nem adta vissza ingjeit, nadrágjait. A békebíró két év elteltével hozott ítéletet, megállapítva, hogy Albertiék nem sértették meg az ügyfél jogait. Előre értesítették a vásárlót a szolgáltatás áráról és ezt az ügyfél elfogadta.

Az olasz kereskedelmi piac szabad, mindenki olyan árat szab, amilyet akar. Természetesen a kliensnek joga van más, olcsóbb szolgáltatást keresni, de nem így történt. Az ingek és a két farmer Albertiniéknél marad – idézte a békebírói határozatot az olasz sajtó.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.