Fél kiló TNT-t akart felvinni a repülőre

Őrizetbe vették a hanoi Noi Bai repülőtéren a Vietnam Airlines egyik Párizsból érkező járatának laoszi utasát, miután a biztonsági személyzet fél kilogrammnyi TNT robbanószert és egy vadászpuskát talált a bőröndjében – közölték csütörtökön hivatalos források.

MNO
2011. 09. 15. 15:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Sohasem történt még ilyen eset Vietnamban, meg vagyok rémülve” – mondta Pham Quy Tieu közlekedési miniszter-helyettes. Mint emlékeztetett, a TNT bármelyik pillanatban robbanhatott volna ütődés hatására.

Egy vietnami napilap értesülése szerint a pénzbírsággal is sújtott férfinak szerdán engedélyezték, hogy hazautazzon. Laosz vietnami nagykövetségén tagadták, hogy bármi probléma lett volna az utassal. „Semmi veszélyes dolog nem volt nála” – állította egy diplomata.

A vietnami légitársaság elnöke kifejezte reményét: a párizsi Charles de Gaulle repülőtér személyzete a jövőben megteszi a szükséges intézkedéseket annak érdekében, hogy többé ne fordulhasson elő hasonló eset. A Vietnam Airlines szóvivője megjegyezte, hogy az ügyet kivizsgálják, és várják a választ az illetékes francia hatóságoktól. Bizonyos légitársaságok engedélyezik a fegyverszállítást, amennyiben az utas arról bejelentést tesz.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.