Fordulat a szexbotrányban: DSK mégis közeledett

A párizsi rendőrségi kihallgatásán Dominique Strauss-Kahn (DSK), a Nemzetközi Valutaalap (IMF) volt vezetője beismerte, hogy annak idején közeledni próbált Tristane Banon francia újság- és regényírónőhöz, aki panaszt emelt ellene a hatóságoknál nemi erőszak kísérlete címén – jelentette be pénteken egy, a nyomozáshoz közel álló forrás.

MNO
2011. 09. 16. 15:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A négy nappal korábbi rendőrségi meghallgatásról azután kérdezték az említett forrást, hogy a L’Express című hetilap online kiadása közölte: DSK a 2003-ban lezajlott találkozó során azzal próbálkozott (sikertelenül), hogy megcsókolja a fiatal nőt, és a kísérletezés sikertelensége nyomán feladta. DSK ügyvédje a maga részéről semmit sem volt hajlandó mondani. Banon még júliusban emelt panaszt DSK ellen a 2003. februári találkozón lezajlottak miatt. A férfi „képzelt jelenetnek” minősítette azt, amit a nő előadott, és rágalmazásért eljárást indított ellene.

A nyomozók egyelőre meghallgatták a feleket, és a párizsi ügyészség később dönti el, hogy lesz-e az ügynek folytatása. DSK szeptember 4-én tért haza New Yorkból, miután az amerikai igazságszolgáltatás ejtette az ellene folytatott eljárást, amely egy szállodai szobalány nemierőszak-panasza nyomán kezdődött el. A vádló, Nafissatou Diallo végül nem tűnt eléggé szavahihetőnek ahhoz, hogy az ügyészség bízzon az esetleges per megnyerésében.

A volt IMF-vezér vasárnapra a TF1 francia közszolgálati tv-nek ígért interjút az ellene szexuális bűnügyek címén megfogalmazott vádakról, illetve politikai jövőjéről. DSK korábban a 2012-ben esedékes franciaországi elnökválasztás első számú esélyese volt, ám győzelmi reménye a New York-i meggyanúsítással szertefoszlott.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.