Forgalomkorlátozások Budapesten a hétvégén

Jelentős forgalomkorlátozásokra számíthatnak a hétvégén Budapesten közlekedők, miután több útvonalat is lezárnak rendezvények miatt – közölte a Budapesti Közlekedési Központ pénteken az MTI-vel.

MNO
2011. 09. 16. 10:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint a Mobilitási Hét miatt az Andrássy utat a Bajcsy-Zsilinszky Endre út – Bajza utca közötti szakaszon zárják le pénteken 21 órától hétfő hajnal 4 óráig. Az Andrássy úton a szervizutakon is tilos lesz a parkolás. A forgalom a Nagykörúton, a Bajcsy-Zsilinszky úton, a dunai alsó rakparton, valamint a Hungária körúton zavartalan lesz. A Tudományok Hídja program miatt szombaton 0 órától lezárják a forgalom elől a Lánchíd – Széchenyi tér – József Attila utca útvonalat vasárnap reggel 6 óráig.

A Nemzeti Vágta miatt megállási tilalom és lezárás lesz péntek estétől a Hősök terén és környékén, (Állatkerti körút, Kós Károly sétány, Olaf Palme sétány), a Dózsa György úton (a Podmaniczky utca és a Városligeti fasor között), a Felvonulási téren (a Hősök tere és a Dembinszky utca között), az Andrássy úton (a Hősök tere és a Bajza utca között), a Rippl-Rónai utcában (a Délibáb utca és a Lendvay utca között).

A lezárások miatt a BKV menetrendje is módosul, a 75-ös és a 79-es trolibusz, illetve a 16-os, a 20E, a 30 és 30E, a 105-ös, a 115-ös és a 979-es autóbuszok is terelőúton közlekednek.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.