Gyászelőadással és virrasztással búcsúznak Huszár Zsolttól

Gyászelőadással és virrasztással búcsúznak Huszár Zsolttól hétfőn este az Új Színházban; a szombat hajnalban tragikus <a href="http://mno.hu/portal/810424" target="_blank"><strong>biciklibalesetben elhunyt</strong></a> színész emlékére este 19 órától az Édentől keletre című előadást vetítik le, amelyben főszerepet játszott.

MNO
2011. 09. 19. 13:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A gyászelőadás után a családtagok, barátok, kollégák jelenlétében tartanak csendes megemlékezést, virrasztást az Új Színház nagyszínpadán – értesítette a színház hétfőn az MTI-t.

A színészre, aki a nyáron ünnepelte 40. születésnapját, honlapján úgy emlékezett az Új Színház, mint akiben „őserő volt”, aki „sohasem fáradt”. „Néha meg lehetett őrülni a makacsságától, de közben ellenállhatatlan szeretet is áradt belőle. És fantasztikus humora volt. (…) Nem végzett színiiskolát – de elszántan képezte magát. Stúdiós növendékei is rajongtak érte, pedig szigorú volt velük – cserébe izgalmas, újszerű vizsgák születtek. Az előttünk álló évadban két főszerep is várta: a Coriolanus címszerepe és a Jadviga párnája férfi főszerepe. Hiányzik. Mindenkinek” – lehetett olvasni a színház honlapján.

Huszár Zsolt 1971. július 12-én született. Első társulata az RS9 Színház volt 1994-ben, majd egyik alapítója lett a Krétakörnek, amellyel 2000-ig dolgozott. 1996-tól a Kecskeméti Katona József Színházban, 1997-től a Debreceni Csokonai Színházban, 2000-től a Tatabányai Jászai Mari Színházban játszott, 2003-tól pedig az Új Színház társulatának tagja volt.

Fontosabb szerepei között megtalálható Cipolla (T. Mann: Mario és a varázsló), Trigorin (Csehov: Sirály), Paul (Cocteau: Rettenetes gyerekek), Pisti (Örkény: Pisti a vérzivatarban), Jago (Shakespeare: Othello), Latinovits (Eszterházy–Hajnóczy–Latinovits: A röpülés boldogsága). Szerepelt többek között a Szabadság, szerelem és az Intim fejlövés című filmekben is.

Az Új Színházban játszott szerepei között volt között Demetrius (Shakespeare: Szentivánéji álom), Marat (Weiss: Marat/Sade) és Romeo (Shakespeare: Romeo és Júlia). Láthatta a közönség John Steinbeck Édentől keletre című regényének színpadi adaptációjában is, ugyanabban a szerepben, amelyet az 1955-ös klasszikus filmváltozatban a fiatalon elhunyt mozilegenda, James Dean játszott. Huszár Zsolt legutolsó előadása a Zsámbéki Színházi Bázison a Caligula helytartója volt.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.