Hódítanak az organikus falatok

Bioétel- és bioborkóstoló, biotermelők bemutatkozása és vásárlási lehetőség egyaránt várja hazánk egyedülálló gasztronómiai eseményének látogatóit. A IX. Hajdúszoboszlói bioétel- és borfesztivál pénteken indul, három napja alatt pedig a finomságok mellett népzenei és néptáncbemutatókkal, könnyű- és komolyzenei koncertekkel is várja a közönséget.

MN
2011. 09. 16. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bionagyhatalom vagyunk, ehhez nem fér kétség. Elég csak körülnézni Hajdúszoboszlón, a bioétel- és borfesztivál helyszínén. A település Szent István parkjában az idén is bioalapanyagokból – többek közt racka, szürke marha, mangalica, gyöngytyúk húsából és zöldségekből – készülnek ételek, hogy az idelátogatók egytől egyig megízlelhessék őket. Természetesen bioborokkal társítva. Ebből kiindulva mi is lehetne az esemény fő feladata, ha nem az, hogy már csak helyszíne miatt is felhívja rá a figyelmet: a gyógyvíz mellett a bioételek és az egészséges táplálkozás is segíti a test és a lélek gyógyulását.
Maga a fesztivál felvonulással kezdődik pénteken, nyitóprogramja pedig a Hajdúszoboszlói Mazsorett Együttes és a Melódia zenekar fellépése lesz. Este hattól a Debreceni Népi Együttes és a Bürkös zenekar műsora hallható, majd pedig Zsolnay Gábor mesterszakács mondja el gondolatait a bioalapanyagokról, a borokról és a gasztronómiáról. Héttől zenés paródia, majd nyolctól dzsesszzene szórakoztatja a közönséget, hogy aztán este kilenctől egy hangulatfokozó retrodiszkón a 70-es és 80-as évek slágerei vegyék át a főszerepet.
Szombaton már reggeltől programok várják a közönséget. Ezek közt bohócműsor, a bioélelmiszerek lényegéről, valamint a borkóstolásról szóló pódiumbeszélgetés, pincérfutóverseny és táncbemutató egyaránt lesznek. Délután négy órakor – rögtön a Légli Ottóval folytatandó beszélgetés végeztével – borfelismerő verseny veszi kezdetét, majd stand up comedy szórakoztatja a közönséget. Fél kilenckor kezdődik a Holdviola együttes koncertje, végül utcabállal folytatódik a mulatság.
A vasárnap sem lesz unalmas: e napon a bábjátékok és a pódiumbeszélgetések mellett kubai salsabemutatón is részt vehet a közönség, és meghallgathatja Patricio Baeza, az Ölveti Blues Band, a Morning Bolt és a Smith Rock Band együttesek koncertjeit is.
Infó: www.hajduszoboszlo.hu

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.