Itt bemutathatják a kutyájuk tudását

A vasárnapi országos bajnokságot megelőző minősítő versenyekkel szombaton megkezdődött a Hortobágyon a helyi pásztorok és a magyar hagyományőrző pásztorkutyások kétnapos találkozója.

MNO
2011. 09. 17. 21:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hagyományőrző programot harmadszor rendezi meg a Duna–Tisza Magyar Pásztorkutyás Hagyományőrzős és Sport Egyesület a Kilenclyukú híd lábánál – mondta el Skobrák Ferenc, az egyesület elnöke az MTI tudósítójának.

Előbb csak amatőr pásztorkutyásoknak rendeztek versenyeket, ezekbe három éve egy-két hortobágyi pásztor is bekapcsolódott, az idei találkozón pedig az amatőr kutyatartók mellett már több mint húsz hortobágyi pásztor is bemutatja kutyája tudását – ismertette az elnök, hozzátéve, hogy a kutyák gazdái maguk is őrzik a hagyományokat viseletükben, felszerelésükben egyaránt. A terelőversenyen a kutyáknak merinói juhnyájat kell terelniük a Kilenclyukú hídnál, majd őrző-védő és munkakutyák versenyére kerül sor.

A találkozó keretében ösztönpróbát is tartanak a kutyáknak: azt fürkészik, hogy azok a pásztorkutyák, amelyek még soha nem találkoztak nyájjal, ösztönösen hogyan viselkednek, amikor a terelni való állatok közelébe kerülnek.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.